Nepal E. Başbakanı: “Pandemi Bazı Fırsatlar Sunabilir”

Nepal’in eski başbakanı Madhav Kumar Nepal, pandemi ile daralan küresel ekonominin Nepal gibi ülkeleri sarsan etkisine dikkat çekerken aynı zamanda bazı fırsatlar da sunduğunu düşünüyor. Kumar Nepal, KASAM için kaleme aldığı görüş yazısında, ülkesinin korona sonrasında yerli imkanlara yönelebileceğine dikkat çekti.

Dünyanın en kalabalık iki ülkesi (Çin ile Hindistan) arasında adeta bir tampon bölge gibi bulunan Nepal, yaklaşık 30 milyonluk nüfusa sahip. Nepal’in Himalaya Dağları’ndan akan nehirleri ve gölleri balık çeşitleri açısından zengin olduğu gibi ülkede balık çiftliği kurmak için tabii ortam müsait bulunuyor.

Madhav Kumar Nepal, büyük bir sarsıntıyla duraklayan global ekonomi sonrası Nepallilerin dış ülkelerden vatana dönmesiyle iç piyasada yeni bir iş gücü potansiyeli oluşacağına, bu ortamın iyi idare edilmesi halinde hayvancılık, balıkçılık, ziraat, ormancılık ve madencilik sektörlerinde hareketlenme olabileceğine işaret ediyor.

Çin Devlet Başkanı Xi Chinping’in dostu olarak bilinen Madhav K. Nepal, pandemi sonrası ekonomilerin yeni paketlerle desteklenmesi için gerekli reformları yaparken sektörel kayıp analizinin önemine ve ülke kaynaklarına göre paketler yapılabileceğine dikkat çekiyor.

Nepal’in eski başbakanı Madhav Kumar Nepal’in KASAM için kaleme aldığı İngilizce yazıyı buradan okuyabilirsiniz: Corona Crisis, Global Economy and Nepal – KASAM

spot_img

Yazılarımız ve gelişmelerden haberdar olmak için mail bültenimize abone olun.